Kailan Ikan Masin |
Bahan-bahan:
Sayur Kailan-Dipotong
1 Keping Ikan Tenggiri Masin Potong Kecik2
1 Sudu Air Dr Botol Ikan Masin Td
1 Biji Bawang Besar-Dimayang Bulat
1 Inci Halia-Diketuk
3ulas Bawang Putih-Diketuk
1 Sudu Besar Sos Tiram
1 Sudu Besar Sos Ikan
Sedikit Air Asam Limau Nipis
Minyak Untuk Menggoreng
1 Keping Ikan Tenggiri Masin Potong Kecik2
1 Sudu Air Dr Botol Ikan Masin Td
1 Biji Bawang Besar-Dimayang Bulat
1 Inci Halia-Diketuk
3ulas Bawang Putih-Diketuk
1 Sudu Besar Sos Tiram
1 Sudu Besar Sos Ikan
Sedikit Air Asam Limau Nipis
Minyak Untuk Menggoreng
Cara memasak:
1. Panaskan Minyak Tumis Ikan Masin Tenggiri Tadi Hingga Naik Bau..
2. Kemudian Tumis Bwg Putih,Bwg Besar Dan Halia.Masukan Sos Tiram.
3. Masukkan Sayur Dan Tambah Air Dr Botol Ikan Masin Td,Masukkan Sos Ikan Kacau Rata.
4. Masukkan Sdkt Air Dan Biarkan Seketika.
5. Hidangkan. Tabur Sedikit Lada Sulam Dan Perah Air Asam Limau.
No comments:
Post a Comment